2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Műszaki és Informatikai Osztály
Műszaki és Informatikai Osztály

Műszaki és Informatikai osztály

2006. januárjában a műszerész  és a számítástechnikai csoportból alakult a jelenlegi műszaki és informatikai osztály.

Fő feladatként az Intézmény informatikai és orvostechnikai eszközeinek rendszereinek üzemeltetése, karbantartása és javítása. Ezen kívül természetesen a felhasználók mindennapi munkájában nyújtunk segítséget, hogy a lehető legkevesebb technikai problémával kelljen együtt dolgozniuk.

kep2.jpg

Az osztály munkáját 1 fő műszaki adminisztrátor segíti. Az osztályvezetést Laukó Ervin (email: laukoe@korhaz.rethy.hu , Tel: 66/555-739), műszaki és informatikai osztályvezető látja el.

Műszerész csoport

Név

Szakterület

Szakmai tapasztalat

email

Domokos Tamás

Tv, rádiótechnika

>20 év

domokos@korhaz.rethy.hu

Enyedi Imre csoport vezető

Távközlés

>15 év

enyedi@korhaz.rethy.hu

Laukó József

Orvostechnika, tv rádiótechnika, rtg-ek, altatógépek

>25 év

laukoj@korhaz.rethy.hu

Sajóhegyi Ferenc

Orvostechnika, rtg-ek

>25 év

sajóhegyif@korhaz.rethy.hu

Az Intézmény több ezer kis és nagy értékű orvostechnikai eszközzel rendelkezik Az egyszerű pár ezer forintos vérnyomásmérőtől kezdve a több százmillió forintos MR készülékig, minden megtalálható a palettán. A csoport feladata azon orvostechnikai eszközök javítása és karbantartása, amihez a megfelelő jogosítvánnyal rendelkezik, illetve olyan munkák, amiket a kellő szaktudással és műszerekkel el tudnak látni.

Az orvostechnika a hadiipar után talán a leggyorsabb mértékben fejlődő ipari ágazat. A legmodernebb fejlesztések és technikai találmányokat lehet ezen területen látni.

Szerencsénkre elmondható, hogy a Békéscsaba Réthy Pál Kórház országos szinten is megállja a helyét a készülékek fejlettségi foka tekintetében.

2004-2006-os években az intenzív és anaestesiologiai gépek 90% lecserélésre került korszerű világszínvonalú eszközökre. Ezekben az években az intézményi tulajdonú és idegen orvostechnikai eszközökből közel csaknem bruttó 200 millió forint értékű eszköz lett üzembe helyezve.

Nagyon fontos a gyógyítás előtt a pontos, megbízható diagnózis felállítása, ezért országos szinten támogatott terület a képalkotó diagnosztika. 2007-ben főként a radiológia osztályt de a teljes intézményt érintő fejlesztés ment végbe. A direkt digiális röngen gép, digitális átvilágító, illetve sebészeti képersítő mellet az u.n. PACS (digitális kép továbbító és archiváló) rendszer is megvalósulásra került. A 2007-es év óta Intézményünk a film alapú leletezésről teljes mértékben átállt a digitális képalkotásra, ami a képalkotó rendszerek integrációjának is tekinthető, mivel a CT, MR, Uh, Rtg gépek által készült felvételek egyaránt megtekinthetőek a leletező munkaállomások bármelyikén. A 2007-es évi céltámogatás  az előző évben elkezdett digitalizálás folytatásának illetve elamortizálódott gépek cseréjével folytatódott. 2008-as évben átadásra kerül az országos szinten is még újdonságnak számító direkt digitális mammográfiás munkaállomás. Ezen kívül egy sürgősségi röntgen képerősítő és röntgen felvételi szerkezet. A 2008-as céltámogatásból származó gépműszer üzembehelyezések a napokban történtek meg. Ezen beszerzés már a képalkotó diagosztika mellett egyéb szintén nagyon fontos eszközöket is tartalmaz, mint például endoszkópiás rendszer, sűrített levegős motor, szülészeti 4D-s ultrahang készülék, betegőrző monitor rendszer, sebészeti nagytudású vágó és véredényforrasztó generátor, illetve gépi infúziós adagoló pumpák. Reméljük, hogy  kórházunk a beruházások és fejlesztésén terén az elmúlt években elkezdett utat tovább folytathatja, ami a betegellátás szakmai és ellátási színvonalának növelését segítheti.

kep1.jpg

Informatikai csoport

Múlt évszámokban

1996 - Készlet-, Tárgyi eszköznyilvántartó, Pénzügyi rendszer bevezetése
1997 - Labor rendszer bevezetése
1998 - Tételes járóbeteg nyilvántartó rendszer bevezetése
1999 - Számítógép hálózat rekonstrukciója, szerverek cseréje
2000 - Fekvőbeteg nyilvántartó rendszer bevezetése

2001 - Kötelezettségvállalás nyilvántartó rendszer bevezetése

2005 - Hatékony vírus- és spamszűrés kiépítése

2006 - EcoStat ügyviteli rendszer bevezetése

Jelen

A jelenlegi informatikai rendszer 6 optikai gerincvezetékkel és mintegy 400 végponttal rendelkező hálózaton működik. A 254 munkaállomásból álló gépparkot hozzávetőleg 340 gépkezelő működteti, és ez által a város és a régió egyik legnagyobb számítógépes rendszere. Az évi fél milliós járó és 20 ezres fekvőbeteg eseményen keresztül a 155 ezres vonzáskörzetbe tartozó lakosság 80-85%-nak személyi és egészségügyi adatait ismeri a rendszer.

Megvalósult fejlesztések:

  • PACS, telemedicina bevezetésével növeltük a betegellátás minőségét.
  • Digitális mammográfia

Jövő

  • A meglevő rendszereink közötti kommunikáció kiterjesztésével szeretnénk fokozni az alkalmazott eszközök hatékonyságát.

A csapat

Név:

Munkaviszony kezdete:

Szakterület:

E-mail:

Aranyi Csilla

2006.07

Webprogramozás Hardver/szoftver

acsilla@
korhaz.rethy.hu

Uhjlár Károly

2007.06

Rendszergazda,
informatikai csop. Vezető

kuhljar@
korhaz.rethy.hu

Litvai György 

2009.04

Programozás
Hardver/szoftver

 litvaigy@
korhaz.rethy.hu

Veres Zoltán

2006.07

Rendszergazda, Informatikai csop. vezető helyettes

zveres@
korhaz.rethy.hu

 

 

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!