2019. január 22. Kedd,  Vince és Artúr  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Krónikus belgyógyászat
Krónikus belgyógyászat

Elhelyezkedése: Belgyógyászati épülettömb IV. emeletén található kicsi-Moza_Edit.jpg

Férőhelyek száma: 46 fő

Vezetője: Dr. Móza Edit osztályvezető főorvos 

 

 

 

 

A krónikus belgyógyászati osztály 2007 május 7.-én kezdte meg működését, kezdetben 28 ággyal. Jelenleg 46 férőhelyen történik az ellátás.


Az osztály tevékenysége

Az idős betegek más osztályon történt kivizsgálását követően, az ott megkezdett kezelést folytatjuk osztályunkon, belgyógyászati, sebészeti, traumatológiai, neurológiai betegségekben. Az idős betegeket - ellentétben a fiatalokkal - multimorbiditás (több betegség együttes jelenléte) jellemzi.

Leggyakoribb betegségek a szív-érrendszeri elváltozások (pl. koszorúsér betegség, magasvérnyomás, agyi keringési zavar), a légzőszerv krónikus megbetegedései (pl. idűlt hörghurut, tüdőtágulat), izületi megbetegedések, anyagcsere betegségek (pl.cukorbetegség).

Mindezen betegségek gyakran szükségessé teszik egy hosszasabb kórházi kezelés megvalósítását, melyet osztályunk biztosítani képes.

Fő célunk abban segíteni a beteget, hogy minél előbb gyógyuljon meg, vagy javuljon az állapota és így nyerje vissza önellátó képességét annak érdekében, hogy a régi életvitelét folytatni tudja. Igyekszünk a beteget és hozzátartozóit is bevonni a gyógyulás folyamatába.

Azoknak a betegeknek, akiknek előrehaladott a betegségük és már nem tudjuk őket meggyógyítani, igyekszünk a panaszait enyhíteni, fájdalmát csillapítani, vigasztalást nyújtani. A gondos, szakszerű ápolási munkával, gyógytornászok segítségével történő mobilizálással, sok esetben sikerül megelőzni a betegnek oly sok szenvedést okozó felfekvést, érelzáródást, tüdőgyulladást.


Betegfelvétel rendje
 

A betegek felvétele legtöbbször előjegyzés alapján történik. Betegeket jegyzünk elő aktív betegellátó osztályokról, szakrendelésekről, és a háziorvosi szolgálattól.


Az osztály dolgozói

A megbízott osztályvezető főorvos Dr. Móza Edit intenzív terápiás/aneszteziológus és belgyógyász szakorvos.

Az osztály további dolgozói: Dr. Varga Péter belgyógyász szakorvos, Földi Anikó főnővér és 20 munkatárs - szakképzett ápolónők, gyógytornászok, önkéntes segítők, beteghordó, takarítónő - akik közösséget alkotva végzik tevékenységüket.


A Krónikus belgyógyászati osztály helye

Az osztály a belgyógyászati épülettömb IV. emeletén 15 ággyal, az V. emeleten 31 ággyal áll a betegek rendelkezésére.


Elérhetősége

Telefon: IV. emelet - 06 (66) 555-784

V. emelet - 06 (66) 555-218


Betegek látogatása

Az osztály munkaszervezése szempontjából ajánlott látogatási idő az ebéd körüli időszak, amennyiben a családtagok szeretnének részt venni az ebédeltetésben, illetve a délután, a csendes pihenőt követően 15-19 óra között.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!