2019. január 22. Kedd,  Vince és Artúr  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Sürgősségi Osztály
Sürgősségi Osztály

Elhelyezkedése: Sebészeti épülettömb földszintjén található
Férőhelyek száma: 12 fő
Vezetője: Dr. Kaposi Csilla megbízott osztályvezető főorvos, intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvos


A Sürgősségi Osztály az ún. sürgősségi kórképek ellátásra szerveződött betegellátó hely. Ide tartozik a hirtelen fellépő fájdalom, illetve a hirtelen kialakuló egészségromlás valamennyi állapota.
A sürgősségi ellátás azt jelenti, hogy a heveny kórképekkel jelentkező páciensek - a szakmai szabályok betartása mellett - állapotuk súlyossága szerint kapják meg az orvosi ellátást. A lakosság számára folyamatosan, az év minden napján, napi 24 órában biztosít magas szintű ellátást.

A sürgősségi ellátás lényege a súlyos állapot korai felismerése, a végleges ellátás minél korábbi elkezdése, a szövődmények megelőzése. Az osztály szervezése lehetőséget nyújt az erőforrások koncentrálására, optimális felhasználására.

A betegellátásban belgyógyász, baleseti sebész, sebész, ortopédsebész, neurológus, intenzív terápiás szakorvosok, diplomás ápolók, intenzív terápiás szakápolók valamint sürgősségi ellátásban tapasztalatot szerzett szakápolók vesznek részt.

Kiemelten kezeljük a hirtelen kialakult szív eredetű megbetegedések (szívroham), az agyi keringési zavarok és a súlyos baleseti sérültek ellátását. Mindezen megbetegedések további kezeléséhez magas színvonalon működő intenzív terápiás, traumatológiai, kardiológiai és stroke osztály biztosít megfelelő szakmai hátteret, kiegészítve a többi szakmai osztály terápiás lehetőségeivel.

Valamennyi heveny megbetegedéssel jelentkező beteg fogadása a Sürgősségi Osztály nővérpultjánál történik. Itt egy magasan képzett egészségügyi szakdolgozó tájékozódik állapotáról, és gondoskodik arról, hogy a betegség súlyossági fokának megfelelő időn belül szakszerű ellátásban részesüljön. Erre kritikus esetben azonnal, nem súlyos állapotú betegnél 1-2 órán belül kerül sor, ezért az ellátás nem érkezési sorrendben történik.

A beteg sorsa az orvosi vizsgálat eredményeinek ismeretében dől el. Amennyiben állapota szükségessé teszi, a megfelelő szakmai osztályon kerül elhelyezésre vagy más intézménybe szállítják további gyógykezelés céljából. Ha lehetséges, a beteg néhány órás megfigyelés és kezelés után elhagyhatja intézményünket. Ebben az esetben otthonra terápiás javaslatot adunk.

Amennyiben a beteg a Sürgősségi Osztályon olyan ellátási formát vesz igénybe, amely nem tartozik a törvényben meghatározott - sürgős szükség - kategóriájába, vizitdíjat kell fizetnie.

Elhelyezkedése: a Sürgősségi Osztály a sebészeti pavilon földszintjén található.
A sürgős ellátásra szoruló betegek számára 7 vizsgáló helyiség áll rendelkezésre egyazon időpontban. Az osztályhoz tartozik 1 kisműtő, 1 gipszelő helyiség, 1 azonnali beavatkozásra alkalmas, magas felszereltséggel rendelkező műtő.
A Sürgősségi Osztályon a rövid idő alatt rendezhető kórállapotok gyógyítására, néhány órás megfigyelésére 12 fektető ágy áll készen a betegek fogadására.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!