2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Ortopédia Osztály
Ortopédia Osztály

Elhelyezkedése: Sebészeti épülettömb I. emeletén A oldalon található
Férőhelyek száma: 20 fő
kicsi-T.J._Portre-1.jpgVezetője: Dr. Tóth János osztályvezető főorvos

A korábban 40 ággyal rendelkező, a 2007-es „reform" után azonban 20 ágyra szűkített Ortopédiai Osztály jelenleg a kórház A épületének 1. emeletén a Traumatológiai Osztállyal közös ápolási egységként működik. Az Ortopédia feladata a veleszületett és szerzett mozgásszervi betegségek műtéti és konzervatív kezelése. Ellátási feladatunk és kötelezettségünk Békés megye egész területére vonatkozik. Osztályunkon rendelkezésre állnak a mozgásszervi betegek korszerű műtéti kezelésének tárgyi és személyi feltételei.
Fő műtéti profilunkat a csípő- és térdízületi protézisek beültetése és az elkerülhetetlenül növekvő arányban szükségessé váló protézis csere műtétek jelentik. A modern műtéti eljárások között rutinszerűen alkalmazzuk az ízületi csőtükrözéses technikát /artroszkópia/ térd- és vállízületi betegségeknél és lehetőségünk van térdízületi szalagpótló műtétekre is.
A lábboltozatok és a lábujjak deformitásainál különböző típusú tengelykorrekciós és lágyrész megoldásokat alkalmazunk. A jövő tervei között szerepel a gyermekortopédiai műtéti tevékenység aktivitásának növelése.
Az operatív tevékenység mellett komplex konzervatív kezelésre is van lehetőség osztályunkon, főleg a degeneratív gerincbetegségek okozta panaszok csökkentésére, illetve műtét utáni állapotok kezelésére. Ezt a tevékenységet korszerű fizioterápiás eszközök rendelkezésre állása, és speciálisan képzett gyógytornászok munkája biztosítja.

A beutaló köteles és előjegyzési rendszerrel működő járóbeteg szakrendelések szintén az egész megye területéről fogadnak beteget. Speciális profilként működik a gyermekortopdédiai rendelés keretei között a csecsemő csípőficam szűrés és gondozás ultrahang vizsgálat lehetőségével kiegészítve, a gyermekkori gerincdeformitások, elsősorban a gerincferdülés /szkoliózis/ vizsgálata, kezelése és gondozása gyógytornász és ortopéd műszerész szakmai együttműködésével, valamint a csontritkulás /oszteoporózis/ gondozás és a cukorbetegség szövődményeként kialakult láb problémák kezelésében való részvétel /diabéteszes láb ambulancia/. A fentiek mellett részt veszünk sportsérülések kezelésében, rehabilitációjában és gondozásában.
Az osztály és a járóbeteg ellátás feladatait jelenleg 5 szakorvos, 1 rezidens orvos, 13 szakdolgozó, 1 adminisztrátor, 2 gyógytornász és 3 asszisztens látja el.
A gyógyító munka mellett az osztály munkatársai számos szakmai tudományos társaság tagjai és tudományos rendezvények, kongresszusok aktív résztvevői.

A szakrendelésekre való előjegyzés beutalóval, telefonos bejelentkezéssel lehetséges munkanapokon 7.30-8.30, ill. 14.30-15.30 között. Hívható telefonszámok: 555-791, 555-792, 555-795.
Ortopédiai szakrendelés: C 1 épület, fsz. 018 és 019 számú rendelő.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!