2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály
Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály

Vezetője: Dr. Bóna Attila osztályvezető főorvos

kicsi-Dr_Bona_Attila.jpg

Az Intenzív Osztály telefonos elérhetősége: 06-66/555-502, 06-66/555-503.


Tevékenységünk sokrétű, de alapvetően két fő iránya van:

 

1. Aneszteziológia 

A köznyelv altatásnak nevezi. Valójában mesterségesen előidézett átmeneti alvást és teljes fájdalommentességet jelent. Ezt garantáljuk a betegeinknek, de egyidejűleg biztosítjuk a műtétet végző orvosok számára, hogy a tervezett beavatkozást a lehető legjobb feltételek mellett végezhessék el. Az altatást végző orvosok munkáját asszisztensi munkacsoport és magas technikai színvonalat képviselő altatógépek, őrző monitorok segítik. Bizonyos betegségek esetén lehetőség van a műtét elvégzésére éber állapotban, csupán egyes testtájékok érzéstelenítésével. Ezt a módot is felajánljuk betegeinknek, s a döntést az altató orvossal együtt hozzák meg. A tervezett műtét előtt a páciens megjelenik az Aneszteziológiai Ambulancián, ahol az altathatóság/érzéstelenítés tekintetében magas szintű, egyénre szabott előzetes kivizsgálásban részesül. A vizsgálatokat követően igény szerinti részletességgel megbeszélik az altatás/érzéstelenítés körülményeit és a szükséges előkészületeket. Ezáltal a beteg számára a legelőnyösebb és az általa is vállalt eljárásra kerül majd sor. A műtét előtti este az aneszteziológus orvos még egyszer felkeresi betegét a szükséges ellenőrző vizsgálatok érdekében. Évente több mint 6000 beteget altatunk/érzéstelenítünk a sebészeti, a baleseti sebészeti, a ortopédiai, a fül-orr-gégészeti, a szülészeti-nőgyógyászati és az egynapos sebészeti műtőben.


2. Intenzív betegellátás

A jelenleg 10 ágyas önálló központi Intenzív Osztályon történik a kórház legsúlyosabb betegeinek vizsgálata, kezelése, felügyelete és ápolása. Munkánkat egyetlen szakma sem nélkülözheti. Feladatunk az alapvető életfunkciók (légzés, keringés) helyreállítása, megőrzése. További feladat a rászoruló betegek műtét utáni felügyelete, őrzése. A szünet nélküli betegellenőrzést korszerű monitorokkal végezzük. Osztályunk műszerezettségi foka jelentősen magasabb a többi osztályénál. A monitoroknál is fontosabbak az ugyancsak csúcstechnikát képviselő lélegeztető gépek, defibrillátorok, pacemakerek. Lehetőségünk van művesekezelésre is. Évente kb. 4-500 beteget kezelünk, a hozzátartozók naponta látogathatják őket. Tevékenységünket az orvosok, szakdolgozók jól összehangolt, gyors, pontos munkája jellemzi. Ez biztosítja betegeink számára a túlélés valószínűségét is. Az osztályon magas szintű iskolázottság a jellemző.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!