2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
I. Belgyógyászat II. Belgyógyászat és endokrinológia részleg III. Belgyógyászat Ápolási Osztály Fül-Orr-Gége Osztály Gyermek Osztály Aneszteziológia és Intenzív-terápiás Osztály Rehabilitációs Osztály Ortopédia Osztály Sebészet Központi műtőSürgősségi Osztály Nőgyógyászati Osztály Traumatológia Osztály Neurológia- Stroke Krónikus belgyógyászat FizioterápiaPatológiaIntézeti gyógyszertárBiztonságszervezési és Üzemeltetési Osztály Műszaki és Informatikai Osztály Jogi és Humánpolitikai Osztály Pénzügyi és Számviteli Osztály Anyaggazdálkodás KontrollingRadiológiai osztályRöntgendiagnosztika CT MR Mammográfia KlinikaimammografiaUltrahang I.-II.-III.DEXAEchokardiográfia - Nőgyógyászati ultrahangEKG-HolterdiagnosztikaLaboratórium Addiktológia Bőr- és nemibeteggondozó I.-II.-III.Pszichiátria I.-II.-III.TüdőgondozóSzakrendelés Foglalkozás egészségügyi Kft.
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Osztályaink Ápolási Osztály
Ápolási Osztály

Elhelyezkedése: A rehabilitációs tömb I. emeletén található 
Férőhelyek száma: 30 fő 
Vezetője: Mazán Julianna főnővér

Az Ápolási Osztály azon betegek részére szerveződött ápolási egység, akiknek az állapota nem indokolja a folyamatos orvosi ellátást, de átmenetileg még szükségük van állapotuknak megfelelő szakápolásra. 
Az Ápolási Osztályon az esetlegesen felmerülő orvosi feladatokat konziliárus orvos látja el. 
Az időskorúak ellátása igen nagy feladatot ró a családokra, a szociális és egészségügyi ellátó rendszerekre egyaránt. A családok egyre kevésbé képesek az időskorú, vagy egyéb egészségi okból önellátásra képtelen hozzátartozóik ellátását felvállalni, ebben tud az osztály segítséget nyújtani. 

Az Ápolási Osztályra a felvétel történhet intézményen belüli áthelyezéssel, más fekvőbeteg intézményből vagy közvetlenül a beteg otthonából háziorvosi beutalóval. Saját intézményünk betegei előnyt élveznek. Előjegyzéses rendszerrel dolgozunk. Az előjegyzés igényét a 441-411-es kórházi telefonszám 5570-es mellékén vagy 555-570 -es közvetlen számon lehet jelezni. Illetve az osztályon személyesen .

Az előjegyzéshez kérnénk a legközelebbi hozzátartozót, hogy a személyes okiratokon kívül a beteg orvosi dokumentációit, terápiás lapot a gyógyszerszedésről minden esetben hozzák magukkal.  


Az Ápolási Osztályon történő ellátás térítésköteles. 
A térítési kategória :

 Időtartam     Térítési díj

Befekvéskor

5 000 Ft / beteg

1 - 2 hónap

800 Ft / nap

3 - 4 hónap

2 500 Ft / nap

5 - 6 hónap

3 000 Ft / nap

7 - 12 hónap

3 500 Ft / nap

13. hónaptól

5 000 Ft / nap

 

A térítési díjat az ápolás megkezdésekor  30 napra  előre kell készpénzben, a kórházi pénztárba  befizetni . A továbbiakban az ápolási díjat 30 naponként rendszeresen előre szükséges fizetni. Az ápolás bármely okból történő megszűnése esetén , a befizetett térítési díj fennmaradó része , igazolás ellenében a kórházi pénztárból felvehető.


Az Ápolási Osztályon a rászoruló betegek számára teljes körű ápolást nyújtunk. Magában foglalja: 
- a beteg állapotának megfelelő diétás étkeztetést dietetikus bevonásával, 
- a tisztálkodás és étkezés segítését a beteg állapotának megfelelően,
- pszichés gondozást, lelkész, klinikai szakpszichológus segítségével,
- kapcsolatok fenntartását a családdal, ismerősökkel,
- segítségnyújtást a szociális ügyek viteléhez, szociális munkás bevonásával,
- a kornak, egészségi állapotnak megfelelő betegvezetést,
- ápoltak mobilizálását gyógytornász, betegszállító bevonásával,
- beteg tanítását, oktatását önellátó képességének visszanyeréséhez,
- incontinentia, stoma ellátást,
- tracheostomiás nyílás, krónikus sebek szakszerű ellátását,
- az ápoláshoz szükséges tárgyi feltételek biztosítását,
- rendszeres orvosi felügyeletet,
- állapotváltozás esetén orvosi konzílium lehetőségét,
- az ápolt jelenlegi állapotának megfelelő, az osztály megbízott konziliárus orvosa által elrendelt gyógyszereket. 

Ezen feladatokat több szintű képesítésekkel rendelkező, lelkiismeretes ápolói csoport látja el.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!