2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
Adatok,statisztikák
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Hírek közlemények

Munka mellett kutat is
Dr. Simon Fiala János kapta a Réthy Pál Emlékérmet

Évente egy alkalommal, a Semmelweis napon adják át a békéscsabai kórház egyik legrangosabb elismerését, a Réthy Pál Emlékérmet. Ebben az esztendőben a döntéshozók szavazata alapjána díjat dr. Simon Fiala János főorvos kapta.

A díjazott a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett, „summa cum laude" minősítéssel. 1978. október 1-jén helyezkedett el a kórház fogászati szakrendelőjében. Szakvizsgát 1980-ban tett fog- és szájbetegségekből, 1986-ban szájsebészetből, mindkettőből jeles eredménnyel. A szájsebészeti szakvizsga megszerzését követően beindította a szájsebészeti szakrendelést, amely öt fekvőbetegággyal kiegészítve a traumatológiai osztály mátrixaként működik. A szakrendelői munka a szájsebészet teljes palettáját felöleli, éves szinten körülbelül 2000 járóbeteget látnak el. A sikeres szájüregi szűrésnek köszönhetően sok tumoros esetet diagnosztizálnak, megadva ezzel a páciensek gyógyulásának esélyét. Az osztályon az arc- és állcsontsérülések, részben daganatos folyamatok, fejlődési rendellenességek, az arc-állcsont gyulladásos folyamatainak ellátása történik, éves szinten mintegy 100 esetben. Mindezen feladatai mellett dr. Simon Fiala János 2005-ben konzerváló fogászat és fogpótlástanból is szakképesítést szerzett, kiválóan megfelelt eredménnyel. 1991 és 1993 között Békéscsaba fogorvosainak csoportvezető főorvosa, 2001- től Békés megye sztomatológus szakfelügyelő főorvosa. Vezetőségi tagja a Magyar Fogorvosok Implantológiai Táraságának, tagja a Magyar Arc-, Állcsontés Szájsebészeti Társaságnak és a Magyar Fogorvosok Egyesületének.
Napi kórházi klinikai munkája mellett a tudományos tevékenységben is aktívan részt vesz. Több alkalommal tartott előadást, illetve jelentetett meg publikációt szaklapokban. Tudását folyamatosan bővíti szervezett és egyéni továbbképzésen, két alkalommal külföldi tanulmányúton járt.

semmelweis1.jpg

 Dr Simon Fiala János 35 esztendeje dolgozik a békéscsabai Réthy Pál kórházban, elismerését dr. Becsei Lászlótól vette át a Semmelweis-napon.


 
 


Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!