2019. február 20. Szerda,  Aladár és Álmos  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
Adatok,statisztikák
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
Hírek közlemények

Lételeme az állandó pörgés, főnökként rendet vár el
Dohányos Jánosné tizenkét éves korában döntötte el, hogy a nővéri hivatást választja

A megyeszékhely egészségügyéért évtizedeken keresztül végzett, kiemelkedően magas szakmai színvonalú munkájáért Békéscsaba Egészségügyéért elismerést vehetett át Vantara Gyula polgármestertől a Semmelweis-napon Dohányos Jánosné, az intézmény sebészeti osztályának főnővére.A kitüntetett a szakiskola elvégzése után, 1974-ben műszakos ápolóként kezdte pályafutását a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet sebészeti osztályán. 1989. január 1-jétől napjainkig, ugyanennek az osztálynak vezető ápolójaként tevékenykedik. Munkája mellett folyamatosan képezte magát. Főnővéri tevékenysége mellett 1993. október 1-jétől 1994. április 18-áig megbízott ápolási igazgató volt. A főnővéri feladatok ellátása mellett aktívan részt vesz a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, illetve a Békés Megyei Regionális Képző Központ által szervezett képzésekben és vizsgáztatásban.

- Tizenkét éves koromban, egy gyermekkori baleset hatására döntöttem el, hogy a nővéri hivatást választom. Gyermekként, bekerülvén a baleseti sebészetre, olyan szeretet tapasztaltam, annyi kedvességet kaptam az engem ápolóktól, hogy már akkor megérlelődött bennem az elhatározás, miszerint ezzel a szakmával szeretném eljegyezni magam. Akkoriban még gyermekként is lehetett nyári munkát vállalni a kórházakban, és én nem haboztam. Kisegítőnek jelentkeztem, azzal a nem titkolt céllal, hogy megismerkedjek az ott folyó munkával.
- Ápolóként az iskola elvégzését követően, 1974-ben kezdtem el dolgozni. Nagyon szeretem az osztályos munkát, itt állandó a pörgés, ami nekem lételemem - tudtuk meg a díjazottól. Elmondta, a munka mellett folyamatosan keresi az új szakmai kihívásokat, melyek rendre meg is találják. Elvégzett például egy sztomaterápiás (a hasfali vendégnyílás kezelésére, gondozására speciálisan kiképzett nővér) tanfolyamot.
- Láttam, hogy sokaknak mekkora lelki és fizikai terhet jelent egy-egy ilyen eszköz behelyezése, elfogadása. Azon vagyok, hogy könnyítsem a problémát, elfogadtassam velük, hogy így is lehet boldog életük - hangsúlyozta Dohányos Jánosné, aki a „Milyen főnöknek tartja magát? " kérdésre ekképpen válaszolt:
- Szeretem a rendet és a fegyelmet, ha minden zökkenőmentesen megy. Munkám során mindig a beteg érdekét tartom szem előtt, gyakran belegondolva, ha én az ő helyzetükben lennék, akkor mit várnék el az engem gyógyítóktól, ápolóktól.

 

semmelweis2.jpg

Dohányos Jánosné Vantara Gyula polgármestertől vette át a díját.


 
 


Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!