2019. január 16. Szerda,  Gusztáv  
   
 
 
KöszöntőKórházunkról Szakrendeléseink Osztályaink Egynapos sebészeti szakellátásMinőségirányítás BetegségmegelőzésBetegtájékoztatókTudományos előadások programjaiKórházi alapítványok Hasznos információk Hírek közlemények HirdetőtáblaDolgozói kedvezményekEurópai Uniós pályázataink
 
 
Emlőszűrés Méhnyak szűrés Csontsűrűség méréseÉletmódRéthy EgészségPont
 


Ellátás racionalizálása a Réthy Pál KórházbanElérhetőség, megközelítésVárólista
BetegségmegelőzésMéhnyak szűrés
Méhnyak szűrés
Méhnyakrák szűrés

Orvos: Változó


Rendelés helye: I.telephely, Sebészeti tömb I.emelet
(Mammográfia mellett)


Telefon: 673 és 810 mellék


Rendelési idők Hétfő-Péntek: 8.00 - 12.00mehnyak.jpg 

A méhnyak rák szűrésének módszerei régen kidolgozottak, kórházunkban mindenki számára elérhetőek. Az ÁNTSZ szűrőprogramot szervez 2004 óta. Az általuk kiküldött, névszerinti meghívókkal ingyenes szűrésre van lehetőség, de vizitdíj befizetése után bárki igénybe veheti szolgáltatásunkat.

A vizsgálat fájdalmatlan, teljesen biztonságos, néhány percig tart csupán. Ezalatt egy mintavételi eszközzel a méhszáj felszínéről, ill. a méhnyakról sejteket nyerünk, melyet cytologus szakemberek mikroszkópos vizsgálatnak vetnek alá. A méhszájat kolposzkóppal is szokás bizonyos esetekben vizsgálni, ami egy húszszoros nagyítású objektív. Végezetül a kismedence áttapintása, illetve az emlők vizsgálata történik.

Negatív esetben háromévente ajánlják a szűrés elvégzését, de 21 éven felül, rendszeres nemi életet élő nők részére évenkénti vizsgálat javasolt, főleg, ha fogamzásgátlót is szed. Pozitív esetben pácienseinket kiértesítjük, behívjuk a további teendők megbeszélése érdekében.

A szűrés helye a Kórház "D" épületében az első emeleten van, a mammográfiás váróteremből nyílik a rendelő. Kedd kivételével mindennap délelőttönként végezzük.

Az év elejétől bejelentkezési rendszerrel dolgozunk, így a várakozási időt minimálisra csökkentettük.

Bejelentkezni közvetlenül a 66-449-290-es számon, illetve a 441-411 (a kórház száma) hívásával a 810 melléken lehet 8 és 12 h között.

 

Foglalkozás egészségügyi Kft.Aranymérleg GyógyszertárBiztonsági tanácsadóSürgősségi betegellátásÁllásajánlatokBetegelégedettségi kérdőív LinkekBetegségekről érthetően Gyógyszer információkSzavazás
Jelenleg nincs szavazási kérdésünk!